Turer i sol og snø.

26.11.2020

Det har vært et ganske vekslende vær på Solbu den siste uka. Det har snødd, blåst og regna og det har vært sol og påskestemning. Jeg liker all slags vær, jeg. Det er bare å kle på seg, gå ut og nyte :-) 

Isen på Buvatn har kommet og gått, men nå ser det endelig ut til at den har lagt seg for vinteren. Jeg har ikke bilde av det nå, men jeg skal ta et og legge ut en av dagene. 

På kveldene har vi enten gått tur eller så har Pia fått et godbitsøk eller to ute i hyttehagen. Nå har vi også fått løst problemet med varmekablene i kjellerstua, så nå koser Pia og jeg oss der hver eneste kveld. Det er jo så koselig "der nede". Varmekablene sto nemlig på full guffe og det var så varmt der, at det ikke gikk an å være der. Etter å ha hatt elektriker til å se på det et par ganger + gjennomgang av det elektriske anlegget, ble det endelig en ordning på det. 

Jeg strikker sokker (nå har jeg endelig lært meg det) og ser på TV...... 

..... og Pia strekker seg godt ut og sover i sofaen. Ja, det har alle hundene mine fått lov til. Da koser vi oss veldig, Pia og jeg. Birk er sammen med Martine og familien sin på Vøyenenga nå, og koser seg sammen med dem.

Det ligger litt snø igjen fortsatt, etter at det regna litt for noen dager siden. Det er ikke kaldt nok til at myrene er blitt så "harde" at vi kan gå på dem, men da går vi bare rundt.

Jeg har "hyttekontor" nå, og det har jeg hatt mer eller mindre siden mars mnd. Da er det veldig greit å kunne gå noen fine turer midt på dagen, fra hytta. Nede i bygda er det ikke sol på denne tida av året, men det er det på Solbu. Sola "gjemmer" seg bak fjellet Beia og kliver ikke over igjen, før i midten av mars mnd. Da er det utrolig fint å kunne ha en så fin plass som Solbu, å være på nå. 

Det er fint å gå i nærområdet, også.