Turer her og der, Jar og "mommovakt"

20.07.2020

Slik har den siste uka vært. Den startet på Solbu. Det var mye regn og «dårlig» vær, men Pia og jeg koste oss allikevel. Vi fikk inn noen turer langs Buvatn morgen og kveld. Det ble ikke de lange utfluktene på meg, for jeg har hatt vondt i en ankel/fot og har hatt vondt for å gå. Foten er på bedringens vei nå, men den er ganske øm fortsatt. Smertestillende og betennelsesdempende tabletter blir inntatt med jevne mellomrom.

Fra en liten kveldstur oppover Buvatn fra Solbu.

Jeg reiste til Låplassen en ettermiddag og var sammen med Andreas noen timer. Det er så fint å se at Mia og han koser seg så mye der. Mia vet ikke om noe annet sted å bo, for hun flytta dit med Andreas da hun var 6 mnd. gammel. Før den tid, bodde de i leilighet i Bærum.

Vi tok en biltur en dag. Fra Solbu, via Dagali, Smådølavegen, Rødberg og hjem til Solbu igjen.

Det regna omtrent hele turen, men vi tok et par stopp og fikk lufta oss litt. Det var godt for både Pia og meg.

Pia er veldig grei å være på tur med. Hun er stille og rolig i bilen, og er blid og glad når vi tar oss en liten stopp.

Torsdag kom sola og finværet og jeg reiste fra Solbu, for å være «mommovakt» for Mathias. Martine og David skulle på telttur med et vennepar og jeg skulle overnatte til fredag. Det er godt for dem å få et lite pusterom i hverdagen, selv om det bare ble for en ettermiddag, ei natt og noen timer på fredagen.

Birk var også hjemme sammen med Mathias og meg, og han koste seg med leik og kos. Han er flink til å leke alene, også. Det er deilig, synes jeg.

Selv en liten, glad og aktiv cockergutt må til slutt kapitulere og sove litt.

Da Mathias var lagt kl. 19.00 uten en eneste protest, satt Birk og jeg ute på verandaen og koste oss litt. Det var kjempefint vær og utsikten er så utrolig flott fra verandaen. Kolsåstoppen er et fint skue.

Vel hjemme fra Vøyenenga fredag, slappet Pia og jeg av litt ute på verandaen og i hagen. Hun var sliten etter at jeg hadde vært borte. Jeg tror at hun bruker mye krefter på å vente på meg, faktisk.

Jeg elsker verandaen min nå, og jeg sitter ute så mye som jeg bare har tid til. Neste år skal jeg bytte markise, tror jeg. Den er ganske gammel nå og begynner å bli stygg å se på. Kanskje blir det noe salg på markiser til høsten?

Fredag var været fortsatt godt. Jeg gjorde litt hagearbeid, men bestemte meg for å vente med å klippe litt plen og kanter til lørdag og søndag. Det var ikke så innmari smart, for det har regna i hele helga. Da ble ingenting gjort og det vokser bare enda mere til jeg får gjort det neste gang. Men, men..... slik blir det nå.

Jeg fikk et pledd av Karoline og Frode til jul for et par år siden, et som er «halv-stort» og som passer perfekt å ha på beina og overkroppen når jeg sitter ute. Jeg er så innmari glad i det og jeg drar det med meg overalt. Karoline biter seg jo merke i slike ting 🙂

Jeg hadde invitert Karoline og Frode, Martine, David og Mathias på kake og kaffi søndag ettermiddag. Jeg prøver å samle ungene når jeg er hjemme på Jar og denne gangen passet det for dem. Arne var på Nes sammen med Andreas og Tina. Han skulle reparere gressklipper-tråden, som leder robotklipperen i hagen. Ellers pratet de om hvordan Arne skal legge opp jobbingen på REMA Nesbyen, når Arne og Tina skal ha noen velfortjente feriedager neste uke. Da skal jeg passe Mia og Bajas for dem.

Søndag kom Karoline og Frode med en bursdagsgave til meg. Gjett hva det var,da. Hehe..... et nytt, lite, fint, brunt pledd 🙂 Hurraaaa!! Så fint! Tusen takk!!

Jeg ble litt i beit nå, hvilket pledd skal være hvor? Jeg tror kanskje at det grå blir hjemme på Jar og så tar jeg med meg det nye til Solbu når jeg reiser opp dit neste gang.

Ellers har Tina`s gullgutt Bajas feira 10 års dagen sin ❤ Han må være den snilleste hunden jeg vet om. Pia som trenger lang tid for å bli trygg på andre hunder, smelta fullstendig for han. Det har bare vært Fant, Ebbie og Birk som har fått sette seg så nærme henne, som Bajas gjør her. Hun reiser seg alltid og går, hvis noen andre prøver på det. Men ikke Bajas, nei ❤

Nå skal blomstene mine stelles og vannes, før jeg skal gjøre litt kontorarbeid på mac`n min.