Litt trening og masse kos.

28.02.2022

Vinteren er fin å bruke til grunnleggende trening til vårens, sommerens og høstens barmarks-aktiviteter. Nå trener Anton og jeg med tanke på feltsøk (= søke etter, å finne utlagte objekt i et definert område og å avlevere til eier), men dette er øvelser som vi også kan bruke til første del av runderingstreningen (= å finne mennesker ute i skogen), også.

Fredag var den første dagen på lenge at det ikke var mye vind og at sola faktisk varma. Det var nærmest «påskevær» og vi koste oss ute med både trening og avslapping på verandaen.


Jeg bruker gjerne et løsbitt når vi trener, men også ei leike. Løsbittet er fint for Anton å bli kjent med, for det er det som jeg pleier å bruke når vi trener på rundering. Når vi har trent mere med løsbittet, er det det som figuranten (personen som Anton skal finne) skal holde i hånda ute i skogen og som Anton skal ta med seg tilbake til meg. Da vet jeg at Anton har funnet personen som han leter etter. Jeg synes det er utrolig morsomt å trene med hundene i skogen.

Pia elsker løsbittet og apporterer det hele tida, hvor enn jeg kaster det fra meg.


Sitt/bli er noe som Anton er flink til, for det har han trent på med familien sin også. Vi jobber med øvelsen allikevel, bla. på at han skal sitte/bli til han får annen beskjed (f.eks. å søke, fri-signal, gå fint osv.).

Jeg kastet løsbittet fra meg i snøen et par ganger og så la jeg det fra meg på trappa til Nutsikten og på en stol som sto inne der.

Da jeg hadde gjort det, gikk jeg tilbake til Anton og stilte meg ved siden av han. Han hadde lyst til å springe avgårde uten at han fikk «finne-kommandoen», derfor holdt jeg han litt tilbake i båndet før jeg sa «finne».

Da sprang han avgårde i full fres og søkte som bare det. Mens han søkte, trente Pia og jeg på litt triks, noe som hun liker veldig godt å gjøre.

«Jeg fant, jeg fant».


Litt dårlige bilder, men....men..... ;-) 

Jeg liker så godt å trene på slike morsomme øvelser, for jeg ser at Pia og Anton koser seg og er så ivrige og glade. Da blir jeg det, også.