Kviledag, kjøretur og Birk

08.04.2020

Mandag hadde vi ein kviledag. Jeg pleier å ha det et par ganger i uka. Det skal ikke skje noe hver dag for hundene. De har godt av å ta det helt med ro å bare gå rundt og kjede seg litt. For at jeg ikke skal få dårlig samvittighet, har jeg derfor bestemt meg for at det skal være to slike dager i uka. Dermed basta :-)

Pia gikk litt rundt og lette etter godbiter fra kvelden før.

.... mens Ebbie var mest opptatt med å kose seg ute i sola.

Reven kom på besøk utpå kveldinga igjen. Jeg legger ut litt mat til den, og den dukker opp omtrent på samme tid hver kveld. Den er så velfødd og fin og den jakter nok ikke mindre selv om den får litt mat av meg. 

Tirsdag tok vi oss en biltur. Jeg handlet noen småting på Rødberg, bla. ei saks. Det hadde ikke Andreas på REMA 1000 på Nes. Jeg tror faktisk at fru Guldbrandsen har tatt den ;-))  Vi gikk en liten tur v. skateparken, før vi tok oss en lengre kjøretur. Ebbie er ikke i form og vi kunne derfor ikke gå så langt som Pia og jeg kunne ha tenkt oss. Det vil nok bli anledning til det seinere. Det blåste og var litt kaldt.

Numedalsbanen ble nedlagt i 1984 (hvis jeg ikke husker helt feil, og det er skinner og andre gjenstander som fortsatt synes. 


Vi kjørte via Uvdal, Vasstulan, Torsetlia og Dagali Rafting. Deretter tok vi av til Tunhovd og kjørte langs Pålsbufjorden. Det var sol og fint vær, men bare et par varmegrader. 

Den 20. april og utover, vender Norge sakte men sikkert tilbake til normalen igjen. Barnehager og skoler starter opp og hytteforbudet oppheves. Det siste er jeg veldig glad for. Jeg håper at mange reiser til fjells, handler på butikken (utifra de krav som myndighetene har satt) og koser seg. Jeg tror det er veldig bra å få folk ut av Oslogryta nå. Blir folk corona-sjuke på hytta, er jeg helt sikker på at de reiser hjem igjen. 

Ellers skal jo kommunene ha vanlig tilgjengelighet til lege for hyttegjester, det står i loven at kommunene er pålagt det. 

BIRK.

Birk er hos Martine og David nå. Han er blitt 9 mnd. gammel nå. Det er bare helt utrolig hvor fort disse månedene har gått. 

Han er ikke like enkel å få klippet, men David og Martine jobber på. Jeg har også tatt i et lite tak når han har vært sammen med meg, men det er David som er "hoedklipperen". Han klippet Fant også, de siste årene han levde. Nå er det bare bakbeina som står igjen, så er vi kommet over hele kroppen hans. Birk er bare en så utrolig fin cockergutt <3 

Jeg skal hjem til Jar til uka og da skal han være sammen med meg og jentene mine. Det blir koselig. 

Her er Birk på joggetur sammen med Martine. Han er så flink, springer i veg og bryr seg veldig lite om mennesker og andre ting som forstyrrer. Han er også rolig når Martine stopper litt opp, for å trene litt styrke. Det er utrolig deilig. Vi er jo vandt til Fanterampen som peip absolutt hele tida når vi stoppet opp <3